BtcTurk 516 bin kişinin verilerinin çalındığını açıkladı!

Süleyman Kelle
2 okuma süresi.

Son günlerde Türk Borsalarında yaşanan pek çok aksaklık mevcut. Thodex davası gibi olayların dışında veri çalınması ve işlemlerin kitlenmesi gibi durumlarda söz konusu. Türkiye’nin en büyük yerli borsası şeklinde reklamı yapılan BtcTurk de bu suçlamalardan nasibini aldı. Geçtiğimiz son haftada borsa, hacklenme iddiaları ile suçlanmıştı ve bu durum uzun süre sürdü. Yetkililer böyle bir durumun olmadığını ileri sürerek yapılan suçlamaları birer karalama kampanyası olarak nitelendirdi.

Son çeyrekte Türkiye merkezli kripto para borsalarının kötü şanına bir yenisi daha eklendi. Geçen hafta darkweb üzerinden verilerinin satışa sunulduğunu iddia eden BtcTurk kullanıcılarını, tepkilerini Twitter üzerinden belirtti. Veri hırsızının birkaç paylaşımı sonrasında iddialar güçlense ede BtcTurk uzun bir süre durumu kabul etmedi. Fakat geçtiğimiz saatler içerisinde Twitter üzerinden yapılan bir açıklama ile veri sızıntısı olduğu BtcTurk yetkilileri tarafından resmi olarak kabul edildi.

BtcTurk, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada hangi tür verilerin sızdırıldığını açıkladı, şeffaf olma konusunda geç kaldığı için pek çok kullanıcı tarafında tepki çekti.

BtcTurk kullanıcısı olan 516 bin kişinin bilgileri çalındı

BtcTurk yaptığı resmi açıklamasında, ortaya atılan sızıntı iddialarının ve örnek olarak paylaşılan verilerin, iş ortaklığı bulunan belli başlı kurumlar ile KVKK kapsamında yapılan sözleşmelere uygun olarak paylaşılmasından önce, Temmuz 2018 tarihinde sistem dışına çıkartılan veri setlerinden birinin taslak hali olduğunu iddia etti.

BtcTurk’e üye olan ve sızdırılan veri çeşitleri aşağıda tam olarak listelendi:

-BtcTurk’te kayıtlı Ad Soyad, TC Kimlik Numarası ve kullanıcı numarası,
-BtcTurk’te kayıtlı e-posta bilgisi,
-BtcTurk’te kayıtlı adres bilgisi,
-BtcTurk’te kayıtlı doğum tarihi,
-BtcTurk’te kayıtlı cep telefonu numarası,
-Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş tarihi,
-Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş yapılan IP adresi ve,
geri döndürülemez şekilde PBKDF2 algoritması ile maskelenmiş kullanıcı şifreleri.

Kullanıcılar başta Twitter olmak üzere pek çok farklı platformdan tepkilerini belirtiyor, söz konusu sızıntı 2018’den önce kayıt olanları kapsıyor gibi bir imaj çizilse de herkesin dikkatli olmasında fayda olduğunu söyleyen uzmanlar da bulunuyor.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur.Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır.Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak