Samsung Çip Krizine Nokta Koyacak: 17 Milyar Dolarlık Yatırım Yolda

Süleyman Kelle
2 okuma süresi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Samsung’un bugün Teksas’ta yaklaşık 17 milyar dolara mal olacağı ve 1.800 kişiye istihdam yaratabileceği tahmin edilen yeni bir gelişmiş çip üretim tesisini resmi olarak duyurması bekleniyor. Yeni tesisin, Samsung’un mevcut bir tesisine sahip olduğu Austin’e yaklaşık 30 mil uzaklıktaki Taylor şehrinde yer alacağı bildiriliyor. WSJ, yeni sitenin yaklaşık 1.200 dönüm büyüklüğünde olduğunu ve bu da onu Samsung’un Austin fabrikasından daha büyük yaptığını belirtiyor. Samsung bu sorunu aşarsa sadece kendi ürünlerinde kullanmakla kalmayıp bir nevi çip tedarikçisi konumuna gelebilir.

Samsung

Samsung Çip Sorununu Çözebilecek mi?

Duyuru, bugün yerel saatle ABD saati ile 17:00’de, Vali Greg Abbott’un bir “ekonomik duyuru” yapacağı tarihte gelebilir. Bununla birlikte, önceki başvurulara göre, tesisin 2024’ün sonuna kadar çip üretmeye başlaması beklenmiyor. Sonunda, Samsung’un yeni tesisi kendi kullanımları ve diğer şirketlerin ürünlerinde kullanılmak üzere işlemciler üretmek için kullanmaya başlaması bekleniyor.

WSJ, Taylor şehrinin özellikle fabrikasını buraya yerleştirmesi için Samsung’a teşvik teklifinde bulunduğunu ve bunun ilk on yıl için yüzde 90’ın üzerinde emlak vergisi indirimi anlamına geldiği bildiriliyor.

Samsung, bellek yongası üretim oyununda bir dev, ancak büyük olasılıkla Taylor fabrikasını, tasarımlarına dayalı olarak diğer şirketler için gelişmiş yongalar üretmek için kullanacak. Önceki raporlar, bu yeni tesisin 3nm kadar gelişmiş çipler üretebileceğini gösteriyordu. Samsung daha önce Qualcomm ve Nvidia gibi şirketler için çip üretmişti.

Şirket, WSJ’ye raporu hakkında yorum yapmayı reddetti ve yalnızca “konumla ilgili nihai bir kararın henüz verilmediğini” belirtti. Genişleme, küresel yarı iletken kıtlığının konsol üreticilerinden araba üreticilerine kadar herkes için büyük sorunlara neden olmaya devam etmesiyle ortaya çıkıyor. Intel CEO’su Pat Gelsinger’in son yorumlarına göre, en az 2023’e kadar azalması muhtemel olmayan bir durum.

Buna karşılık, Biden yönetimi ABD çip üretimini desteklemeye, tedarik zincirindeki bozulma potansiyelini azaltmaya ve ülkenin son yıllarda azalan imalat payını tersine çevirmeye çalışıyor. Bloomberg’e göre, CHIPS Yasası henüz Temsilciler Meclisi’nden geçmemiş olsa da, Senato kısa süre önce yeni yonga üretim tesisleri için 52 milyar dolarlık sübvansiyonu onayladı.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Etiketler:
Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak