Pinterest, NBC News’e göre, şirketin işyerinde kadınlara ve ırksal azınlıklara yönelik ayrımcılığının itibarını zedelediğini iddia eden hissedarlar tarafından aleyhine açılan bir davayı sonuçlandırdı. Şirketin, çeşitliliğini ve eşitliğini geliştirmek için 50 milyon dolar harcamayı kabul ettiği ve eski çalışanlarının, bir ifşa etmeme sözleşmesine bağlı olsalar bile, yaşadıkları ırk veya cinsiyet ayrımcılığı hakkında konuşmalarına izin vereceği bildirildi. Anlaşmanın diğer finansal detayları açıklanmadı.
Dava, şirketin yöneticileri aleyhine Kasım 2020’de açılmıştı ve hissedar şirketin “yaygın ırk ve cinsiyet ayrımcılığı iddialarını” ele almak için hiçbir şey yapmayarak sorumsuzca hareket ettiğini iddia etmişti. Şikayet ayrıca şirketin CEO’sunu “kendini evet erkeklerle çevrelemek ve Pinterest’in Beyaz, erkek liderlik kliğine meydan okumaya cesaret eden kadınları marjinalleştirmekle” suçladı.
Pinterest Davayı Kazandı
O yıl, birden fazla kadın Pinterest’in kendilerine erkek çalışanlardan daha az ödeme yaptığını ve bazıları, konuşmaları için ırk ayrımcılığı ve misilleme yapıldığını bildirdi. The Verge ayrıca şirketin finans ekibi içindeki ayrımcılığı da bildirdi. Ayrıca şirket, eski COO’su Françoise Brougher’a, şirketin kendisine erkek meslektaşlarından daha az ödeme yaptığını, önemli toplantılara davet etmediğini ve sorunları gündeme getirdikten sonra kovduğunu iddia ettikten sonra 20 milyon dolar ödedi.
Brougher’ın avukatı, daha büyük ödemeler ve hayırsever bağışlarla sonuçlansa bile, anlaşmaların şirketlerin gerçek sorumluluktan kaçınmasına yardımcı olabileceğini belirtti. (Pinterest ve Brougher, teknolojide kadınları ve azınlıkları destekleyen hayır kurumlarına ortaklaşa 2 milyon doların üzerinde bağış yapmayı kabul etti.)
Günümüzde bu tarz davalar bir hayli artmış bulunmakta. Cinsiyetçilik ve ırkçılık başta olmak üzere pek çok ayrı dava mevcut. Şirketler bu tarz durumlara karşı önlem olarak pek çok farklı ırktan ve çeşitli insanları işe almaya özen gösteriyor. Fakat bu tarz durumların önüne geçmek her zaman mümkün olmuyor. 20 milyon dolarlık bir dava olarak tarihe geçen bu durum hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?
Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri Twitter, Instagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!