Pegasus Yazılımı ABD Hükümeti Tarafından Kara Listeye Alındı

Süleyman Kelle
2 okuma süresi.

ABD Ticaret Bakanlığı, grubun Pegasus casus yazılımının gazetecilere, hükümet yetkililerine, aktivistlere ve daha fazlasına karşı kullanıldığına dair raporları gerekçe göstererek Amerikan şirketlerine teknolojilerini NSO’ya satmamalarını emretti. Düzenleyici basın açıklamasında, aracı, baskıcı yabancı hükümetlere satıldığında “kurallara dayalı uluslararası düzeni” tehdit ettiği için şirketin Varlık Listesine eklendiğini söylüyor.

Pegasus, hedeflere haber vermeden bulaşmak için tasarlanmış, polis ve istihbarat teşkilatlarının bir telefonun metin mesajlarına, fotoğraflarına ve şifrelerine iz bırakmadan erişmesini sağlayan bir programdır. Washington Post, Temmuz ayında casus yazılımın birinin telefonuna tek bir görünmez metin mesajı bulaştırabileceğini bildirdi: bir hedefin tamamen güncellenmiş telefonuna virüs bulaşması için bir bağlantıya tıklaması veya herhangi bir işlem yapması gerekmeyecek.

Pegasus kara listeye alındı

NSO’nun Pegasus casus yazılımı, casus yazılımla bağlantılı görünen bir isim listesini ortaya çıkaran bir gazeteciler topluluğu olan The Pegasus Project nedeniyle yakın zamanda ilgi odağı oldu. Bu liste, NSO’nun yazılımının hedef almak için kullanılmaması gerektiğini söylediği gazeteciler, aktivistler, devlet başkanları ve dünyanın dört bir yanından diğerlerini içeriyordu. Pegasus Projesi ayrıca bir avuç gazetecinin telefonunu da analiz etti ve casus yazılımların üzerlerine yüklendiğine dair kanıtlar buldu – NSO’nun dediğine göre, yazılım ve hizmetlerini satacağı tek müşteriler bunlardır, neredeyse kesinlikle bir devlet kurumu tarafından da böyle olarak yorumlanır.

Pegasus bu yıldan önce de manşetlere çıkmıştı. Meksika’daki gazetecilerin araçla hedef alındığı bildirildi, WhatsApp, NSO’ya insanların telefonlarını hacklemek için mesajlaşma uygulamasında bir istismar kullandığı için dava açtı ve FBI’ın en azından Jeff Bezos’un telefonunun saldırıya uğramasıyla ilgili olarak şirkete baktığı söyleniyor.

Ticaret Bakanlığı, (pdf) NSO’nun ABD şirketlerinin kendisine ürün ihraç etmesini kısıtlayan varlık listesine eklendiğini, çünkü şirketin “ulusal güvenliğe veya yabancı ülkelere aykırı faaliyetlerde bulunma veya bu faaliyetlerde bulunma konusunda önemli bir risk oluşturduğunu” söylüyor. ABD’nin siyasi çıkarları.”

Bu muhtemelen gerçek sınırları dışındaki ABD meseleleriyle ilgilidir – NSO, aracının Amerikan telefon numaralarını hedeflemek için kullanılamayacağını söyledi ve Ticaret Bakanlığı ve Pegasus Projesi bu gerçeğe itiraz etmedi.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Etiketler:
Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak