Microsoft Teams vs Zoom, hangisi daha iyi?
Gittikçe kullanımı artan video konferans uygulamalarında zirvede artık Skype ve Cisco değil. Özellikle pandemininin başlamasıyla birlikte kullanımı oldukça artan video konferans uygulamalarından en popüler olan iki tanesi Microsoft Teams ve Zoom’dan hangisinin daha iyi olduğuna göz atacağız.
Microsoft Teams
Microsoft Teams, Microsoft’un her şeyi kapsayan birleşik iletişim platformudur. Platformda toplantıları, sohbetleri, çağrıları ve dosya paylaşımını Office 365 uygulama yığınıyla birleştirerek herkesi paylaşılan bir çalışma alanında bir araya getirir.
Zoom
Zoom, tüm uç noktalarda video, sesli konferans, işbirliği, sohbet ve web seminerleri için bulut platformlarıyla birleşik iletişimin üstesinden gelen video iletişim endüstrisinde bir liderdir.
Microsoft Teams ve Zoom’un Özellikleri
Özellikler söz konusu olduğunda, hem Zoom hem de Teams çevrimiçi toplantıları, sohbetleri, çağrıları, ekran paylaşımını ve dosya paylaşımını etkinleştirir. İkisi arasındaki fark, Microsoft’un Teams ve Office 365 yığını arasındaki entegrasyonudur. Bu, Microsoft Teams’in birçok kuruluş için gerçekten tek durak noktası olmasını sağlar. Bu aynı zamanda sorunsuz işbirliğine, yedeklemelere ve dosya aramasına olanak tanır. Bununla birlikte, Microsoft’un Office 365 entegrasyonunu dengelemenin bir yolunu arayan Zoom ve Slack, geniş kapsamlı bir ortaklığa ve bir dizi teknik entegrasyona sahiptir.
Zoom, bir şirket olarak, Microsoft’a kıyasla çok daha yeni bir organizasyondur, ancak agresif yol haritasıyla rekabet etmeyi başarıyor.
Kullanıcı Arayüzü
Kullanıcı arayüzü ve deneyimi, Zoom’un Microsoft Teams vs Zoom tartışmasında gerçekten üstün olduğu yerdir. Zoom kullanıcılarının tümü, basit arayüzü ve son kullanıcıları çok az eğitim veya destek ile çalışır duruma getirme becerisine hayrandır.
Microsoft Teams, kullanıcıların farklı kanallarda ve Teams’te nasıl etkileşim kuracaklarını, dosya paylaşımını ve ayrıca Teams’de oluşturulmuş diğer tüm Office 365 uygulamalarını nasıl kullanacaklarını hızlandırmaları gerektiğinden daha büyük bir zorluk teşkil ediyor. Teams’de yerleşik olarak bulunan eksiksiz iş akışı işbirliği işlevselliği, Zoom’dan daha geniş bir kullanım alanı ve senaryolar sunmasına açık bir şekilde izin veriyor.
Fiyatlandırma
Microsoft Teams ve Zoom’un her biri, ücretli planlarla sunulan daha gelişmiş özelliklerle birlikte platformun ücretsiz bir sürümünü sunar.
Microsoft Teams’in ücretsiz sürümü, sınırlı sohbet ve işbirliği, üretkenlik uygulamaları ve hizmetleri, toplantılar ve çağrılar ile güvenlik içerir. Ücretsiz sürümde eksik olan iki büyük parça, yönetim araçlarını veya Microsoft desteğini içerir.
Zoom’un ücretsiz sürümü 100’e kadar katılımcıya ev sahipliği yapabilen toplantılar (grup toplantılarında 40 dakikalık bir limitle), sınırsız 1:1 toplantı, çevrimiçi desteğin yanı sıra video ve web konferansı özellikleri, grup işbirliği özellikleri ve güvenlik içerir.
Microsoft’un Premium planı, Zoom’un karşılaştırılabilir Pro planından kullanıcı başına biraz daha ucuzdur, ancak kurumsal planları için benzer şekilde fiyatlandırılmıştır.
Hangisi daha iyi?
Açıkçası, açık bir cevap veya kazanan yok – nihai seçim kendi ihtiyaçlarınıza ve gereksinimlerinize bağlıdır. Çoğu durumda, Microsoft Teams ve Zoom, bir ya da bu durumu zorlamak yerine birlikte iyi çalışmak için birleşir. Aslında, büyük kuruluşların hem Teams hem de Zoom üzerinde “standartlaştırmayı” tercih ettiğini giderek daha fazla görüyoruz. Microsoft Teams, dahili işbirliği için mükemmeldir, oysa Zoom, müşterilerle veya konuk satıcılarla olsun, harici olarak çalışmak için genellikle tercih edilir. Birbirleriyle bütünleştikleri için, ne zaman kullanacakları konusunda kullanıcılar için net senaryolar oluşturmak kolaydır.
Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri Twitter, Instagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!