Microsoft, Meta ile Ortak Oldu

Süleyman Kelle
3 okuma süresi.

Microsoft, Microsoft Teams’i Zuckerberg’in Workplace platformuna entegre etmek için daha önce Facebook olarak bilinen şirket Meta ile ortaklık kuruyor. Facebook Workplace veya Workplace by Meta, şimdi yeniden markalaştırıldığı için yakında Microsoft Teams’i Workplace gruplarına canlı video akışı yapmak için entegre edecek.

Microsoft Teams’in Workplace’e entegrasyonu, Teams veya Workplace kullanan çalışanların, uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan toplantıları gerçek zamanlı olarak görüntülemesine, yorumlamasına ve bunlara tepki vermesine olanak tanır.

Meta

Meta Microsoft Hamlesi Yaptı

Microsoft ayrıca, Teams kullanıcılarının Teams içindeki bir uygulama aracılığıyla Workplace içeriğine erişmesini sağlayacak olan Workplace’i Teams’e entegre ediyor. Uygulama, Teams gezinme çubuğuna sabitlenecek ve Workplace içeriğinin bir ana sayfasını içerecek. Microsoft Teams yöneticileri, Workplace uygulamasında sergilemek için içeriği önemli olarak işaretleyebilecek.

Microsoft 365 işbirliği başkanı Jeff Teper, “Öğrendiğim bir şey… gezegende tek ve tek bir iletişim aracı olmayacak” diyor. “İnsanlar bir dizi araç seçecek, bu yüzden bütünleşmelerini ve birlikte çalışabilmelerini sağlamak sorumlu satıcılar olarak bize düşüyor.”

Bu Workplace by Meta ve Microsoft Teams entegrasyonu, iki şirket arasındaki daha geniş kapsamlı bir ortaklığın en yenisidir. Workplace, SharePoint, OneDrive ve Microsoft’un Office 365 paketine zaten entegre olabilir. Meta ayrıca Workplace’i Microsoft’un Azure Active Directory’sine entegre etti ve kısa sürede hizmet için en iyi 10 uygulamadan biri haline geldi.

Metaverse nedir?

Metaverse, oyun oynamak, iş yapmak, sosyalleşmek ve alışveriş yapmak için diğer insanlarla ve botlarla etkileşime girecek yeni bir yer vizyonudur. Bu teknoloji geleceğin temsili olarak görülmektedir. Şu anda, meta veri deposu bir donanım, yazılım ve ilgisiz deneyimler çantasıdır. Muhtemelen metaverse’nin bir parçasını bağımsız bir formda, bir oyun veya belki bir eğitim oturumu olarak görmüşsünüzdür. Tüm bu bileşenleri bir araya getirecek bağ dokusu henüz yok.

Pokemon Go oynadıysanız ve yalnızca telefonunuzla görebileceğiniz bir yaratık yakaladıysanız, bu artırılmış gerçekliktir (veya bu konuda seçici olmak istiyorsanız konum tabanlı eğlence olarak da görebilirsiniz).

Facebook’un Horizon Workrooms’u karma gerçekliğin bir örneğidir. Oculus Quest 2’yi sanal bir ofis alanına katılmak için kullanırsınız, ancak ellerinizi ve klavyenizi de görebilirsiniz. Ayrıca, toplantıya bir VR başlığı aracılığıyla katılmayan iş arkadaşları, tıpkı canlı bir konferans odasında olduğu gibi sanal dünyada görünen bir video beslemesi aracılığıyla toplantıya katılabilir.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak