Son dönemlerin en popüler trendlerinden bir tanesi olan ChatGPT hakkında pek çok içerik yazıldı, videosu yapıldı. Biz de ChatGPT’nin kendisine “ChatGPT Nedir?” diye sorduk ve birkaç farklı cevap istedik, işte bazıları:
ChatGPT Nedir? İşte Bazı Farklı Cevaplar
ChatGPT, OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modelidir. Bu model, yazılı dil anlamını öğrenmek ve yazılı metinler oluşturmak için kullanılır. ChatGPT, Transformer adlı bir dil modeli algoritması kullanır, bu da daha yüksek doğruluk ve daha iyi anlamsal anlamda metinler oluşturmasını sağlar. Bu model, çok büyük veri kümelerinden eğitilir ve internette bulunan milyarlarca metin içerir. ChatGPT, sohbet uygulamaları, yazılı asistanlar ve diğer dil işleme uygulamaları için kullanılabilir. Bu model, sadece dil anlamını öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda dilin yapısını ve kurallarını da öğrenir. Bu, metinleri daha doğal ve okunaklı hale getirmesine olanak tanır. Özellikle, ChatGPT GPT-3’den devam eden bir versiyon olarak daha gelişmiş bir performans sunmaktadır.
ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir AI dil modelidir. Sağlanan girdiye dayalı olarak insan benzeri metinler oluşturmak için gelişmiş derin öğrenme tekniklerini kullanır. ChatGPT, çok çeşitli sorulara yanıt vermesine ve doğal dil konuşmalarına katılmasına olanak tanıyan çok büyük miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiştir.
ChatGPT Kimler Tarafından Kuruldu? ChatGPT’yi Elon Musk mı Kurdu?
ChatGPT, insanlığa fayda sağlayan dost canlısı yapay zekayı teşvik etmeye ve geliştirmeye adanmış bir araştırma kuruluşu olan OpenAI tarafından geliştirilmiştir. OpenAI, 2015 yılında Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba ve John Schulman tarafından kuruldu.
ChatGPT, Transformer tabanlı sinir ağı mimarisi adı verilen bir tür derin öğrenme kullanarak çalışır. Model, önceki kelimelerin bağlamı göz önüne alındığında bir metin dizisindeki bir sonraki kelimeyi tahmin etmek için büyük miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiştir. Çalışma zamanında, bir giriş istemi aldığında, bu eğitilmiş bilgiyi, istemin insan metnine benzer bir şekilde devamını oluşturmak için kullanır. ChatGPT tarafından üretilen çıktının kalitesi, kullanılan modelin karmaşıklığının yanı sıra eğitim verilerinin kalitesine ve çeşitliliğine bağlıdır.
Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri Twitter, Instagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!