Audi RS E-Tron GT İnceleme

Süleyman Kelle
3 okuma süresi.

E-tron GT, Volkswagen Grubu gibi şirketin bir holdingin parçası olmanın bazen neden işe yaradığının mükemmel bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Audi, önceden var olan EV mimarisini daha sportif bir pakete sıkıştırmaya çalışmak yerine, kardeş şirketi Porsche tarafından ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan için kullanılan alt yapıyı kullandı.

Sonuç olarak spor sedan olarak sınıfının en iyisi denilebilir: hızlı, gösterişli ve geleneksel tasarıma bağlılığı konusunda biraz inatçı. Bazı elektrikli arabalar sadece araba şeklinde üst düzey bilgisayarlar olsa da, Audi E-tron GT önce araba olmakla ilgileniyor. Bunaltıcı derecede büyük dokunmatik ekran yok, yarı otonom güvenlik sistemi yok, temel olarak araç basit tutulmuş bir tasarıma sahip.

E-Tron GT, Taycan Kopyası Olarak Yorumlandı

Genel kanı olarak E-tron GT sadece yeniden yapılandırılmış bir Taycan olduğunu iddia edildi ve bu durumla ilgili pek çok şikayet var. Birbirleriyle birlikte geliştirildiler ve hızlı şarj sağlayan 800 voltluk etkileyici bir mimariyi paylaşıyorlar. E-tron GT’nin biri ön aksta diğeri arkada bulunan çift elektrikli motorları, modele bağlı olarak 522 ila 637 beygir gücü ve süratli kalkışlar sağlayan yenilikçi iki vitesli şanzımana sahip

Ancak tüm bu zarafet ve güç ucuza gelmiyor. 140.000 dolardan başlayan Audi RS E-tron GT, Taycan, Tesla Model S ve Mercedes-Benz EQS’den daha pahalı. Ayrıca içten yanmalı motora sahip versiyonu sayılabilecek olan Audi RS7’den de daha pahalı.

RS E-tron GT, 440kW veya yaklaşık 590 beygir gücüne sahiptir ve dilerseniz bu sayı 637 beygire kadar çıkar. 100 km/s hıza 3,3 saniyede çıkabiliyor – Taycan Turbo S’nin övündüğü 2,2 saniye kadar hızlı değil, ancak E-Tron GT’nin rakibi sayılmayacak olduğu için bu fark göz ardı edilebilir. (200 bin TL daha pahalı)

Audi, Model S (412 mil), EQS (350 mil) veya Lucid Air (520 mil) gibi benzer fiyatlı diğer lüks EV’lerin çok gerisinde kalan, tam dolu bir pille 232 mil menzil gittiğini reklam ediyor.

Audi, 800 voltluk sisteminin ultra hızlı şarjı mümkün kıldığını iddia ediyor. Volkswagen’in Electrify America gibi yüksek hızlı bir şarj ağında sadece beş dakika ve E-tron GT 100 kilometre veya 62 mil menzili kurtaracak şekilde ayarlanmış.

Konsol Detayları

10.1-dokunmatik ekran, Audi’nin hem Apple CarPlay hem de Android Auto’yu kablosuz olarak destekleyen tamamen servis edilebilir MIB3 yazılımında çalışır. Özellikle dar park yerlerinde gezinmeye yardımcı olmak için aracın 3D görüntüsünü içeren geri görüş kamerası da mevcut. Aksi takdirde, bilgi-eğlence sistemi oldukça nazik geçişli olarak yorumlanıyor. Yerleşik navigasyon sistemini ise yeterli seviyede.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak