Apple, ırkçılık karşıtı hareketlere yardım edecek

Süleyman Kelle
2 okuma süresi.

Apple, George Floyd’un ölümünün ardından geçen yıl vaat ettiği 100 milyon dolara ek olarak, ırk adaletine 30 milyon dolar daha vaat etti.

Diğer üniversitelerde bölgesel merkezler oluşturma niyetiyle, Los Angeles’taki California Eyalet Üniversitesi Northridge’de bir Küresel Hispanik Hizmet Kurumu (HSI) Hisse İnovasyon Merkezi de dahil olmak üzere çok çeşitli amaçlar için finansman ve çalışmalarının genişletilmesi gerçekleştirilecek. Listeye 11 ek okul ekleyerek topluluk kodlama merkezlerini Tarihsel Siyah Kolejler ve Üniversitelere (HBCU’lar) getirilecek.

Geçen Ağustos ayında, Big Tech’den gelen bağışların muazzam kârlarıyla karşılaştırıldığında ne kadar küçük olduğunu hesaplanmıştı ve bugünün 30 milyon doları buradaki hesabı gerçekten değiştirmiyor. Apple’ın şu anda nakit olarak istediği oranda, 30 milyon dolar kar elde etmek sadece 2.31 saat veya kabaca 139 dakika sürüyor. Karşılaştırmayı başka bir boyuta taşırsak Apple’ın yapmış olduğu bağış orta sınıf bir ABD ailesinin bir kerelik yedi dolar elli bir sent bağış yapmasından farksız durumda. Bundan dolayı Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları bu tutarı oldukça küçümsüyor.

Apple 30 milyon dolar daha bağışta bulundu

Apple’ın şu anda 130 milyon dolarlık katkısının ne kadarının Apple’ın parasını geri alabileceği yatırımlar yerine bağış şeklinde olduğu da tam olarak belli değil: Ocak ayında şirket en az 35 milyon dolarlık yatırım yapacağını da açıkladı.

Yine de, geçen yıl bir uzman, şirketlerin dikkatlerini başka bir yere çevirebileceklerini öne sürdüğünde, Apple‘ın hala ırk adaleti için önemli meblağlar göndermesi dikkate değer ve kullanıcılar tarafından olumlu olarak yorumlanıyor.

Virginia Üniversitesi Darden İşletme Okulu’nda profesör olan Laura Morgan Roberts, geçen yıl bize şunları söyledi: “Bu sadece nereye gittiğinizle ilgili değil, aynı zamanda bulunduğunuz yere sahip olmakla ve şu anda var olan bir duruma nasıl katkıda bulunmuş olabileceğiniz ve işinizin zenginliği ve refahının kökünün bunda yatabileceği ile ilgili, muhtemelen köklü bazı eşitsizliklerden dolayı bu durumlar kaynaklanıyor.”

Apple’ın yapmış olduğu bu jest bir kesim tarafından olumlu görünürken bir kesim tarafında da göz boyama ve ucuz olarak görülüyor. Sizler bu konuda hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak