Facebook’tan/Meta’dan Elon Musk Hatası!

Süleyman Kelle
2 okuma süresi.

Kısa bir süre önce adını Facebook’tan Meta’ya çeviren şirket doğrulama konusunda ciddi bir hata yaptı. Elon Musk için 153.000 takipçisi olan bir Facebook hayran sayfasının Tesla Technoking’i temsil eden resmi sayfa olduğu doğrulandı – Facebook’un bu hatası kısa süre içinde fark edildi – ancak bu hikayeyi Pazartesi günü ilk kez yayınladıktan bir süre sonra sayfa erişilemez hale geldi. Facebook’un kaldırması veya sahiplerinin sayfayı kendilerinin kapatıp kapatmadığı henüz belli değil.

Yaşanan bu hadise herhangi bir dolandırıcılık ve sahtekarlık durumu içermiyor, çünkü sayfa açık bir şekilde “hayran sayfası” olduğunu açıklamarda belirtmişti.

Elon Musk

Elon Musk sayfası doğrulandı! Fakat sayfa ona ait değil?

Musk, erken dönem yatırımcısı olduğu Tesla Motors’dan bir Tesla Roadster otomobili 0001’e (üretim hattından çıkan ilk otomobil) sahiptir. Roadster, 220 mil menzile sahip bir akülü elektrikli spor otomobildir. Sayfayı açan kişi bu bilgiye sahip olmakla kalmayıp detaylara da ekleyerek kafaları bir nebze de olsa karıştırdı.

Şunu da belirtmekte fayda var: Sayfanın URL’si, pek resmi görünmeyen “resmi” – https://www.facebook.com/ElonMuskoffici – kelimesinin sonunu kesiyor.

Sayfanın ne zaman doğrulandığı belli değil. Facebook’un doğrulama kuralları, şirketin “Sayfanın veya profilin temsil ettiği tanınmış kişinin veya markanın gerçek varlığı olduğunu doğruladığını” belirtir. Facebook’ta doğrulanabilmek için, diğer şeylerin yanı sıra, gönderenin ehliyet, pasaport, ulusal kimlik kartı, vergi beyannamesi, yakın tarihli elektrik faturası veya diğer belgeler biçimindeki resmi kimliği paylaşmasını gerektiren bir form doldurmanız gerekir. Tüm bu belgeler gerekli durumdayken Elon Musk sayfasının sahte sahibi nasıl oldu da sayfayı onaylatmayı başardı ciddi merak konusu.

Doğrulama, büyük sosyal medya platformları için bir meydan okuma olarak görülüyor. Twitter da sorunla mücadele etti. Doğrulama programını 2017’de duraklattı ve bu yılın başlarında yeniden başlattı. Yine de yeniden başlatma biraz inişli çıkışlı oldu ve şirket Temmuz ayında yanlışlıkla az sayıda sahte hesabı doğruladığını itiraf etti.

Eskiden Facebook olarak bilinen şirket Meta, yorum taleplerine cevap vermedi.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Bu yazıyı paylaş
Web3, blockchain ve kripto alanlarında 4 yılı aşkın deneyime sahip olan Süleyman Kelle, derin bir uzmanlık geliştirmiştir. Kariyeri boyunca medya sektöründe önemli başarılara imza atmıştır. Sosyal medya yöneticisi ve kreatif direktör olarak yaratıcı süreçleri büyük bir etkinlikle yönetmekten sorumlu olmuştur. Web3 ekosistemindeki yeniliklerden ve değişikliklerden haberdar olur, bu alanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için her zaman yollar arar. Amacı, kripto projelerinin benzersiz hikayelerini anlatmak, toplumu dahil etmek ve görünürlüğü artırmaktır. Yenilikçi düşünme ve stratejik planlama konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir ve alandaki en son trendleri ve fırsatları değerlendirmeye devam etmektedir.
Bir Yorum Bırak